2011/01/31

► Dünya Şehircilik Birliği: URBANISTES DU MONDE (UdM)

Merkezi Paris/ Fransa'da bulunan "Dünya Şehircilik Birliği"nin Türkiye Temsilciliği'ne Mimarlık Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Murat Erginöz atanmıştır.

URBANISTES DU MONDE (UdM)

Web sitesi: Link
Rue Henri Becque 10, 75013 Paris, France
accueil@urbanistesdumande.fr
Association Loi 1901

2011/01/25

► Kayıtdışı 04: Anomi: Atölye ve Tartışmaları

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin oluşturduğu bir insiyatif olan "Kayıtdışı"nın etkinleri başlıyor!


Kayıdışı; tasarım pratiğine farklı ölçeklerde girdi verebilecek, herkesin katılımına açık disiplinlerarası organizasyonlar üreterek ve düzenleyerek “tasarım”ı eğitimin düzenli yapısından kopararak kişiler üzerinde farkındalık yaratmayı ve onları aynı platformda buluşturmayı amaçlayan oluşum.
Kayıtdışında her yıl farklı bir tema altında çeşitli atölyeler ve tartışmalar düzenleniyor ve kayıtdışı 4'ün teması ise "Anomali".

"Anomali, gelişmiş sanayi toplumlarındaki hızlı toplumsal değişmeyesosyal bir problem olarak ışık tutarken, loka-organik kuralların yazılı siyasal yazılardan çok daha derin bir bunalıma yol açabildiğini ortaya koyuyor. Anomi, toplumun ve bireyin mutluluğu, aidiyet, kimlik, yabancılaşma, yerellik, küreselleşme, kriminoloji gibi pek çok yan kavramı tartışmaya zemin hazırlarken; kentin mekansal örgütlenmesinin, toplumsal davranışın, sosyal dokunun, ahlaki kuralların disiplinlerarası sorgulanabilirliğine de olanak tanıyor".

Şubat 2011'de gerçekleştirilecek olan etkinliğin atölyelerine katılım ve bilgi için bu linke tıklayınız

Tarih: 07-12 Şubat 2011
Yer: YTU Beşiktaş Yerleşkesi

2011/01/04

► Teknik Gezi: Metal Yapı

Prof. Dr. Yıldız Sey'in Yapım Yöntemleri dersi kapsamında Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencileri 14.12.2010 günü Metal Yapı firmasının Çatalca / İstanbul'daki fabrikasına teknik gezi düzenlendi.





Prof. Dr. Yıldız Sey'in Yapım Yöntemleri dersi kapsamında Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencileri 14.12.2010 günü Metal Yapı firmasının Çatalca / İstanbul'daki fabrikasına teknik gezi düzenlendi.