2010/06/30

Mimarlik Bölümü NTV'de !

İstanbul Arel Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Erginöz
Sadık Gültekin’in hazırlayıp sunduğu NTV’de yayınlanan, “Doğru Tercih” programının 30 Haziran Çarşamba günkü yayınına konuk olarak katılacaktır.

Tarih: 30 Haziran 2010 Çarşamba
Saat: 14.30
Kanal: NTV

2010/06/15

► Sergi: (İstanbul) Transit-Topos


26 MAYIS - 03 TEMMUZ 2010
Sanatçılar: Claude Closky, Brice Dellsperger, Wang Du, Laurent Grasso, Seza PakerNasan Tur
Küratör: Ali Akay
Ali Akay
"Son kırk seneye"
Bir topografya alanı ve tarihin katmanlarının üstüste gelerek zamanları aynı mekana toplayan, geçmiş şimdiki zaman ile gelecek şimdiki zamanı neredeyse kristal bir şimdiki zamanda birleştiren İstanbul, aynı zamanda bir megalopol olarak küreselleşmiş dünyanın önemli merkezlerinden biri haline geldi. Bu alan bir topos olarak katedien, geçilen, etki alınan ve etki veren bir mekan olarak birçok uluslararsı sanat eserinin geçtiği bir alandır.
Sergi bu geciş alanı olan topos'un etrafında dönmektedir. Bu aynı zamanda kültürlerin de kozmopolitikasının geçiş alanı olarak önemlidir. Stoacılardan beri şehrin kozmopolit yapısı her zaman için yabancılıklara yer vermiştir. Bugün İstanbul da aynı şekile değişime açık bir vaziyette çeşitli sanatcıların sergilediği ve de etkilendiği bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır: Dönüşüm, geçiş, değişim, mübadele ve zaman içindeki değişimlerin alanı olarak okunabilinir. Sergide yer alan sanatçıların her biri İstanbul dışında ikame etmektedir; ancak Akbank Sanat'ın İstanbul 2010 kültür başkenti yaşantısı içinde düşünüp de gerçekleştirdiği bu sergi İstanbul'un içinde yaşamayanlar tarafından kat edilen bir mekan olarak ele alınmasının üzerinde durmaktadır. Bu yüzden İstanbul paratez içindedir. Şehir kendi içinde büyük bir dönüşümü zaten yaşamaktadır. Sanatçılar ise bu "görünmez gibi olan" değişimin içindeki fantastik ögelere doğru bakarak görünürlük ve gürünmezlik meselesinin üzerinden düşünmektedirler. Her türlü ilşkinin sadece İstanbul ile değil, aynı zamanda görünürülüğünü öncelikli olarak görünmezliğinden potansiyel olarak alan diğer megalopollerle de bir ilişki söz konusudur. Sonuçta, Avrupa'nın içinde olmadan bir "kültür başkenti" olarak kendini kabul ettiren bir şehrin hem katmanlarından, hem geleceğinden, hem de hayalinden söz etmekte olan bir dönemden geçmekteyiz. Hayaller şehri olarak da şairler tarafından dillendirilen bir İstanbul, yaşamıyla, eğlence hayatıyla, kültürüyle "geçiş" merkezi haliyle, büyütülen hava alanı ve havaalanına giden yollarıyla, her şeyden önce kendi kendisine yabancılaşmaya başlayan bir şehir külürünün yabanıcısı olduğu bakışlar tarafından düşünülmesi bizim ilgimizi çeken bir bakıştır. Kendine yabancılaşma, doğaya yabancılaşma, emeğine yabancılaşma derken, bir tür anomic hayat içindeki şehrin karakteri de "kıyaslanmaya açık" olarak okunabilinmektedir.
Aksanat Sergisi: Link

► Sergi: Sınırlar Yörüngeler 07


Siemens Sanat dört yıldır Sınırlar Yörüngeler ile güncel sanatın genç yeteneklerini sanatseverlerle buluşturuyor

'Sınırlar Yörüngeler'den dördüncü yılda 7. sergi

"Siemens Sanat'ın genç sanatı desteklemek ve güncel sanat için bir platform oluşturmak amacıyla dört yıldır düzenlediği 'Sınırlar Yörüngeler' yarışması genç yeteneklerin kendilerini özgürce ifade etmelerine olanak tanıyor.
Sınırlar Yörüngeler 07 sergisi 5 Mayıs - 11 Haziran 2010 tarihleri arasında Siemens Sanat'ta sanatseverlerle buluşuyor.
Canan Beykal, Mürteza Fidan, T. Melih Görgün, Gülçin Özdemir ve Emre Zeytinoğlu'nun yer aldığı 'Sergi Değerlendirme Kurulu' tarafından titizlikle yapılan değerlendirme sonucunda, Sınırlar Yörüngeler 07 sergisinde çalışmalarına yer verilen genç yetenekler arasında Ebubekir Aydın, Özge Ertanın, Erol Eskici, Başak Mangör, Tuba Merdeşe, Yağız Özgen, Başak Leman Umut, Ebru Ceren Uzun ve Faruk Yigen bulunuyor.

Dokuz genç sanatçı yapıtlarıyla yaratıcılıkta sınırları zorluyor

Siemens Sanat
Meclisi Mebusan Cad. No:45 Fındıklı - İstanbul Tel: (212) 334 11 04
Serginin detaylarını bu linkte bulabilirsiniz.

► Sergi: Body Worlds


Gunther von Hagens’ın Orjinal Vücut Dünyası Sergisi & Yaşam Döngüsü 11 Haziran’dan itibaren İstanbul’da

"Dünyanın çeşitli yerlerinde 30 milyon dan fazla insanın gördüğü Body Worlds sergisi, diğer sergilerden farklı olarak kendimize bakış açımızı değiştiriyor. Alman bilim adamı ve Dr. Gunther von Hagens bu sergide 200den fazla insan bedeni parçalarını “plastination” yöntemi denilen bir yöntem ile çürümez hale getirip sergiliyor.
Body worlds gelen izleyicilerin insan vücudunun iç ve dış oluşumu görmesini, incelemesini sağlıyor.Kasları, damarları ve organları yaşayan vücudun içinde olduğu halde, yani bozulmamış haliyle sergiliyor ve sağlıklı organlar ile sağlıksız organların arasındaki farkın açıkça görülmesini sağlıyor.Body Worlds insanın kendiyle karşı karşıya kalmasını sağlayan unutulmaz bir deneyim ortaya koyuyor".

Detaylar için: Body worlds

2010/06/14

Sertifikalar

Sorbonne Üniversitesi ve Arel Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen workshopa katılanlar, hafta içi öğleden önce B202 nolu odadan katılım sertifikalarını alabilirler.

2010/06/02

KONFERANS: MİMARLIK DÜNYASININ ASİ ÇOCUĞU


Yapı Endüstri Merkezi,
8 Haziran 2010 Salı günü saat 18.30 - 20.45'deki BULAŞICI RİSK - Michel Rojkind KONFERANSI için Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesi'nden saat 16.30'da kalkmak üzere bir servis sağlıyor. Gelmek isteyen öğrencilerin en geç 4 Haziran Cuma gününe kadar isimlerini B202 nolu odaya bildirmeleri gerekiyor.

"MİMARLIK DÜNYASININ ASİ ÇOCUĞU
MICHEL ROJKIND
İSTANBUL’DA

Ünlü bir Rock grubunun davulcusu, iflah olmaz kâşif ve Meksiko’dan dünyaya açılan mimar Michel Rojkind, Siemens Ev Aletlerinin ana sponsorluğunda Yapı-Endüstri Merkezi’nin konuğu olarak İstanbul’a geliyor. Konferans, 08 Haziran 2010 Salı akşamı saat 19:00’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleşecek.

Detaylar için bakınız:
http://yem.net/yem07/AjandaTr.aspx?Sid=12